Wczesna jesień to czas zbiorów dojrzałych owoców. Do najbardziej popularnych i lubianych należą śliwki.
Wśród sporej ilości odmian różniących się kolorem, smakiem i wielkością chyba najczęściej wykorzystywane do przygotowywania powideł są węgierki. Powidła powinno się smażyć nawet przez kilka dni, wtedy są najsmaczniejsze, aromatyczne i gęste. Jeśli podstawowy przepis chcemy nieco urozmaicić i spróbować czegoś innego, możemy dodać do przetworu przypraw korzennych i prażonych migdałów albo gorzkiej czekolady.
To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.
już od 14,90 zł
aktualna ocena | |
głosujących | |
Ocena |
bardzo słabe |
słabe |
średnie |
dobre |
super |
Ziemia Święta zeszła z pierwszych stron gazet, a to od razu...
Pokój, jedność, braterstwo, przyszłość: oto bogactwo przesłania, którego nikt nie zapomni.
W samolocie, w drodze powrotnej z Libanu do Rzymu Leon XIV spotkał się z dziennikarzami.