Zbieraj chwasty i przygotuj z nich pyszne potrawy!
Zupa wiosenna:
Cebulki i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie. Ziemniaki i 1 marchewkę pokroić w kostkę, 2 marchewkę pokroić w cienkie paski. Pokrojone w kostkę warzywa dodać do cebuli i czosnku, podsmażyć 10 minut. Zalać wodą, przyprawić i gotować do miękkości. Dodać zieleninę. Gotować jeszcze 5 minut. Zmiksować na krem. Pokrojoną w paski marchewkę obsmażyć na oliwie. Zupę podawać z tartym żółtym serem, udekorowaną paskami marchewki.
Aleksandra Pietryga /Foto GośćBartłomiej I, patriarcha Konstantynopola, w orędziu wielkanocnym.
Tak wielu się dzisiaj pobiera, nie wiedząc, jaką rolę odgrywa wiara w ich życiu małżeńskim.
Papież zachęca proboszczów do wniesienia wkładu w prace Synodu.
Postulator procesu kanonizacyjnego Papieża - Polaka o jego dziedzictwie.