Mleko jest ważnym składnikiem naszej diety niezależnie od wieku.
Orkisz, płaskurka, samopsza to stare odmiany zbóż, które wracają do jadłospisu. Czym różnią się od tradycyjnie stosowanej pszenicy?
Problem suszy w Polsce i na świecie to realne zagrożenie, a nie tylko sezonowy news. Nawet jeśli za oknem teraz widać deszcz, warto zacząć oszczędzać wodę w swoim domu.
Przyprawy są nieodłącznym elementem kuchni na całym świecie. Do czego je wykorzystywać i jak przechowywać?
Kiedyś, podczas studiowania daleko od domu, wspomagałam z moją współlokatorką leczenie paskudnego przeziębienia domową konfiturą z aronii i syropem z pędów sosny.
Marchew to jedno z najbardziej popularnych u nas warzyw. Duszona, dodawana do zup czy pieczona ma lekko słodkawy smak. Łatwo go zmienić, kisząc to wartościowe warzywo.
Odkąd ma swoją Amber, całkowicie się usamodzielniła. Bez niej Natalia Mucha nie wyobraża sobie życia.
Czy pamięć można usprawnić, wyćwiczyć, ulepszyć? Wiele nowych badań wskazuje, że jest to możliwe.
Jest rośliną nie tylko dekoracyjną. Dzięki zawartości wielu cennych dla naszego zdrowia składników lawendę można wykorzystać w kuchni i kosmetyce.
W wielu miejscach wypiekane w przydrożnych budach, nieodłącznie kojarzą się z wakacjami nad morzem – choć nie tylko tam można je kupić.
Czy jej historia to namacalny dowód na bezpośrednią ingerencję Boga w dzieje ludzkości?