Odkąd ma swoją Amber, całkowicie się usamodzielniła. Bez niej Natalia Mucha nie wyobraża sobie życia.
Czy pamięć można usprawnić, wyćwiczyć, ulepszyć? Wiele nowych badań wskazuje, że jest to możliwe.
Problem suszy w Polsce i na świecie to realne zagrożenie, a nie tylko sezonowy news. Nawet jeśli za oknem teraz widać deszcz, warto zacząć oszczędzać wodę w swoim domu.
Mleko jest ważnym składnikiem naszej diety niezależnie od wieku.
Orkisz, płaskurka, samopsza to stare odmiany zbóż, które wracają do jadłospisu. Czym różnią się od tradycyjnie stosowanej pszenicy?
Przyprawy są nieodłącznym elementem kuchni na całym świecie. Do czego je wykorzystywać i jak przechowywać?
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
Czy jest możliwe ugotowanie domowego bulionu z kostki lub pasty przygotowanej samodzielnie? Bez ulepszaczy smaku i zapachu, wzmacniaczy, tłuszczu palmowego, barwników i regulatorów kwasowości?
Kiedyś na wsiach nazywana była majową zupą.
Wystarczy znajomość kilku popularnych ziół, by zrobić sobie doskonałą domową herbatę.
Św. Urszula Ledóchowska - zakonnica. Nauczycielka. Poetka. Malarka. Wygnanka. Tułaczka.