Chrupiące, aromatyczne warzywa, jędrne mięso w kawałkach, sos dopełniający wszystko… Czyli jak zrobić danie jednogarnkowe z egzotyczną nutką?
Byle nie po „kostkowanych patelniach”. A tych, niestety, przybywa.
Ulotki, radosny taniec i świadectwa na "patelni" przy Metrze Centrum - tak członkowie wspólnoty Woda Życia zapraszali mieszkańców Warszawy na kurs Alpha. Jesienna edycja ewangelizacyjnych spotkań rusza w trzech warszawskich i podwarszawskiej parafii.
W Warszawie od roku rośnie nowy kościół. Nie ma murów, ołtarza, ani sakramentów. Ale ma za to grono wyznawców, którzy za miskę zupy są gotowi wysłuchać kilku głośnych kazań i świadectw o tym, że Jezus ich kocha.
Kiedy jest nieco więcej czasu z rana, warto zjeść porządne śniadanie. To dobra baza na cały dzień.
Wczesna jesień to czas zbiorów dojrzałych owoców. Do najbardziej popularnych i lubianych należą śliwki.
Letnie sałatki mają tę wielką zaletę, że o tej porze roku możemy je przygotować z tego, co akurat mamy w lodówce lub przynieśliśmy z ogródka.
Czy jest możliwe ugotowanie domowego bulionu z kostki lub pasty przygotowanej samodzielnie? Bez ulepszaczy smaku i zapachu, wzmacniaczy, tłuszczu palmowego, barwników i regulatorów kwasowości?
Rektor seminarium w Worzelu o wojennych przeżyciach jego i innych ludzi.
Wspólnota Sant`Egidio i kilkuset wolontariuszy, wśród których byli także uchodźcy, przygotowało wigilię dla 400 bezdomnych i ubogich.
Święty Izydor Oracz urodził się około 1070 roku w okolicach Madrytu, którego dziś jest patronem.