Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie kosciol.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
W czasie izolacji otyłe dzieci konsumowały więcej niezdrowego, w tym - śmieciowego jedzenia, częściej oglądały telewizję, gorzej spały i mniej się ruszały. To sprzyja dalszemu rozwojowi otyłości - ostrzegają naukowcy z USA po badaniach we włoskiej Weronie.
Nadmierne spożycie cukru zwiększa ryzyko otyłości, a wraz ze wzrostem masy ciała bardziej jesteśmy narażenie na cukrzycę - ostrzega diabetolog prof. Leszek Czupryniak z Warszawy. Zdaniem ekspertów cukier jest toksyczny dla organizmu, niszczy wątrobę i sprzyja m.in nowotworom.
W latach czterdziestych XX wieku kanadyjscy Indianie byli poddawani, bez swojej zgody, eksperymentom medycznym dotyczącym odżywiania - do takich ustaleń doszedł kanadyjski historyk Ian Mosby z uniwersytetu Guelph.
Postać wielka. Dlatego dajemy nie jeden, ale wybór wielu różnych o nim tekstów