Szukany tag:
uporządkuj wyniki:
Od najnowszego do najstarszego » | Od najstarszego do najnowszego
Wyszukujesz w serwisie kosciol.wiara.pl
wyszukaj we wszystkich serwisach wiara.pl » | wybierz inny serwis »
Znana mistrzyni kuchni, s. Aniela Garecka, zdradza nam dwa złote przepisy: na chrzan do wędlin i deserową babkę. Ale oprócz tego salwatorianka zachęca, by gotowanie, pieczenie czy smażenie nie odciągnęło nas od modlitwy i liturgii Triduum Paschalnego.
Patriarcha Moskwy i Wszechrusi „posmakował Japonii”, a sam zostawił jej intelektualną strawę dla ducha.
Pierwsze w Polsce rekolekcje połączone z nauką gotowania według reguł średniowiecznej mniszki św. Hildegardy z Bingen odbędą się w sanktuarium maryjnym w Gietrzwałdzie na Warmii. Organizatorzy liczą, że moda na zdrowe żywienie zachęci uczestników do odnowy duchowej.
Św. Małgorzata była wielką propagatorką duchowości benedyktynów. Dzięki jej zabiegom dokonano też wielu reform kościelnych.